Elkedel test

Elkedel test

Ved at købe din elkedel online, kan du spare rigtig mange penge. Der bliver sat fokus på 6 elkedler i denne artikel, som bliver bedømt i testresultater og hos forbrugerne. Testresultaterne er blevet undersøgt i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, og er tilsammen blevet til vores elkedel test.

Den bedste elkedel er både sikker, hurtig og nem at bruge.

Der bliver herunder vist vores top 3 anbefalinger af elkedler:

Ting du skal overveje inden du køber

Det kan være der er en bestemt ting, du vil have din elkedel skal kunne – f.eks. at opvarme vand til en bestemt temperatur, eller have en indbygget varmefunktion, som holder på varmen. Ønsker man ikke kaffe fra en normal kaffemaskine, og hellere vil brygge stempelkaffe kan nogle elkedler næsten klare det hele for dig. Disse funktioner findes i en række af de anbefalinger vi har til elkedler i denne elkedel test.

Testkilder

Der er blevet foretaget et større research-arbejde, som blandt andet har omfattet gennemgang af testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, hvor der er blevet læst forbrugeranmeldelser igennem, for at få et billede af hvilke elkedler der er bedst på markedet netop nu.

Helsingborgs Dagblad (6. Juli 2013)

Helsingborgs Dagblad har købt denne elkedel test af en stor svensk testorganisation ved navn WiseGuide.

Der er blevet testet 8 elkedler, inden for deres effektivitet, kvalitet, kapacitet, funktioner, design og værdi til prisen. Ydertemperaturen er også blevet målt, da det er et vigtigt parameter, til dem som prioriterer sikkerheden omkring elkedlen højt.

Vinderen af testen er Electrolux EEWA3100. Den ses sjældent på det danske marked. Elkedlen mærket Fasett, vinder prisen for ”bedste elkedelbudgetvalg”, da det er en meget billig elkedel på det svenske marked.

Den fulde elkedel test kan læses gratis i Helsingborgs Dagblad.

Råd & Rön (21. Marts 2013)

Svenske Råd & Rön produkter bliver testet samme sted som Tænk. De har gennemtestet 40 elkedler inden for effektivitet, brugervenlighed, støjniveau, sikkerhed, filter og kvalitetsindtryk.

Bosch og Siemens fører i denne svenske elkedel test. Bosch’ Styline-kollektion tager 1. pladsen med 82 point, mens Siemens elkedlen tager 2. pladsen med 79 point.

Den fulde elkedel test kan læses hos Råd & Rön ved oprettelse af medlemsskab eller betaling af et engangsbeløb.

Tænks test af elkedler (11. Marts 2013)

Tænk har haft 18 elkedler igennem en elkedel test.

Disse test er udelukkende på de dyrere modeller, på baggrund af deres ekstra funktioner. Her er de billigste elkedler bevidst valgt fra.

De har undersøgt hvor hurtigt elkedlerne kan bringe 1 liter vand i kog, hvor sikre de er i brug, hvor meget de støjer, hvor godt kalkfilteret virker, samt det overordnerede indtryk af kvaliteten.

Her får Bosch 1. pladsen, mens Krups Pittsburgh også ligger i toppen. Krups er et mærke som normalt ikke er placeret i toppen af testresultaterne, men i denne test får den topkarakterer med høj sikkerhed, god byggekvalitet og effektiv kogning af vand.

Den fulde test af elkedlerne kan læses mod en engangsbetaling eller ved oprettelse af medlemsskab hos Tænk.

Elkedel test

Stiftung Warentest – Test.de (Januar 2013)

Stiftung Warentest foretager hver måned et stort antal tests, for at finde de bedste produkter i hver kategori. De er kendt for at teste selv de små produkter, og hver test af deres test er ganske grundige.

Her er der blevet taget 18 elkedler igennem en elkedel test, hvor de alle er blevet bedømt inden for effektivitet, funktioner, brugervenlighed, energiforbrug og sikkerhed.

Bosch Styline-kollektionen udnævnes som den bedste elkedel og tager 1. pladsen, mens 2. pladsen går til Siemens, men Philips, AEG og Krups får også gode placeringer.

Den fulde test af elkedlerne kan læses mod en engangsbetaling af 5€ eller ved oprettelse af et abonnement.

Idenyt (7. Juni 2012)

Idemøbler har testet 7 elkedler, denne test kan hjælpe dig med at vælge hvilken elkedel du skal købe, samt give dig information på hvilke funktioner der er gode.

Der indgår både store og små elkedler i denne test, de bliver testet inden for deres kogetid, om de drypper når elkedlen holdes, og også kalkfilterets effektivitet.

Krups Pittsburgh får prisen for den hurtigste elkedel. Men Kenwood kMix SJM021 tager 1. pladsen, for dens gode egenskaber, effektivitet samt brugervenlighed og design.

Politikens elkedel test (27. Februar 2012)

Politiken tester 8 elkedler. Alle elkedlerne døjer her med et fælles problem: Vandets temperatur. Kun én af elkedlerne kan varme vandet op til de 100 grader, som er vandets kogepunkt, mens resten af elkedlerne slår fra før vandets temperatur når derop.

OBH Nordica Kitchen Inox 1.0 Deluxe tager 1. pladsen, som den eneste elkedel der formår at varme vandet op til kogepunktet.

Det er levnedsmiddelteknikeren Lone Lysdal der har foretaget elkedel testen, med et kalibreret termometer. Ud over måling af temperaturen i vandet, er elkedlerne også blevet testet på deres helhedsindtryk samt håndtering af kanden.

Klikk.no (19. Oktober 2011)

Det norske forbrugermagasin har testet 8 elkedler. Deres elkedel test er simpel og detaljeret, da hver elkedel har sit eget afsnit med detaljer om resultater og målinger.

Der blev mest kigget på effektivitet og brugervenlighed i disse test. Den hurtigste elkedel koger en liter vand på kun 2 minutter og 20 sekunder, mens den langsomste bruger hele 3 minutter og 40 sekunder.

Electrolux EEWA5200 / EEWA5210 får 1. pladsen, mens Siemens TW86103 og Bosch TWK8613 placerer sig på 2. og 3. pladsen med nogle gode karakterer.

Elkedel tests

Icakuriren (7. September 2011)

Icakuriens egne eksperter har testet 10 elkedler, hvor der er fokus på en række billigere svenske elkedler. Der er dog også blevet testet på en række mere kendte elkedler, som også findes i den danske handel.

Elkedlerne er testet inden for effektivitet, ydertemperatur, vandets temperatur, og hvor lette elkedlerne var at bruge. Elkedlerne er hver blevet testet 3 gange med præcis 1 liter vand hver gang.

Nova Line KE 600 A tager 1. pladsen, som er et mærke vi ikke helt kender til her i Danmark. Bosch Styline-kollektionen tager 2. plads, og modtager 5 ud af 5 hjerter.

Smartsons anden test af elkedler (20. Januar 2011)

Her er der blevet testet på elkedler som koster under 500 kr. Alle elkedlerne er blevet testet med 1 liter vand, som måler 15,5 grader inden de bliver tændt for, her er der blevet testet og vurderet inden for energiforbrug, temperatur efter 30 minutter, temperatur på ydersiden, design, kapacitet og kvalitet.

Braun WK210 elkedlen tager 1. pladsen, mens henholdsvis Biltema og Menuett tager en delt 2. plads.

Smartsons første elkedel test (22. December 2010)

Her er der blevet testet nogle forholdsvis dyre elkedler med mange funktioner. Smartson har haft fokus på elkedler med ekstra mange funktioner såsom indstilling af temperatur, holde-varm funktion m.m.

Til hver elkedel test er der blevet brugt 1 liter vand, som måler 15,5 grader. Der er også blevet testet, afprøvet og målt inden for byggekvalitet, kapacitet, brugervenlighed og sikkerhed.

Krupps Pittsburgh tager en overlegen 1. plads, og er samtidig testens hurtigste elkedel, hvormed dens funktioner er med til at trække bedømmelsen helt i top.