Frugtpresser test

Saftpresser test og anmeldelser

For at du kan finde den helt rigtige frugtpresser, der passer til dig og dine behov, har vi lavet en frugtpresser test. I denne test har vi vurderet og anmeldt de bedste og mest populære frugtpressere, samt sammenlignet priserne hos deres forhandler, så du er sikret topkvalitet og en sikker handel. Du kan nemt og hurtigt klikke dig ind på hver af vores anmeldelser og læse om dem, modellens specifikationer, andre virksomheders anmeldelser, samt billeder og videoer. Har du nogen spørgsmål eller er du i tvivl, så kan du altid skrive til os i kommentarfeltet nederst på siden.

SunConcept frugtpresser – Frugtpresser testens vinder

Denne frugtpresser fra SunConcept er konstrueret i bøgetræ og metal. Den store tønde kan rumme 12 liter saft og gør det derfor muligt at lave saft i større mængder på en gang. Frugtpresseren fra SunConcept er derfor rigtig god til dig med en stor familie eller dig som til daglig drikker en masse juice.

Filterposen forhindrer skræl, papirmasse eller andre affaldsprodukter i at blive blandet med saften. På den måde får man den gode friske saft, fra frugten uden nogle irriterende klumper.

Det er dog rigtig vigtigt at man med denne frugtpresser ikke presser hele frugter som eksempelvis æbler, pærer eller anden hård frugt, da det kan ødelægge filterposen. Disse hårde frugter skal skæres i stykker eller knuses før du presser dem. Frugt som vindruer og bær kan man presse, uden den helt store bearbejdning.

SunConcept frugtpresser er forholdsvis nem at holde ren. Alt der skal til er varmt vand som hældes over efter brug. Herefter skal frugtpresseren opbevares et tørt sted således træet kan tørrer. Hvis man ikke ønsker at bruge frugtpresseren over en længere periode, er det vigtigt at huske at smører metalfladerne med spiseolie.

Specifikationer:

  • Mål: Ø: 36 cm x H: 59 cm
  • Vægt ca.: 12 kg
  • TÛV-godkendt
  • LFGB kontrolleret 20090316005-1

Millarco frugtpresser

Denne frugtpresser fra Millarco forvandler dine overskydende æbler, pærer eller andre frugter fra haven til dejlig saft eller cider. Den er fremstillet af eksklusivt bøgetræt og har et meget brugervenligt design. Millarco frugtpresser er hurtig og nem at samle. Man skal heller ikke være den helt store frugtpresser-kender for at anvende den.

Det er super vigtigt at snitte frugten før den hældes i frugtpresseren.

Kurven kan rumme 12l saft, igen den ideelle frugtpresser hvis du har en stor familie eller bare elsker at drikke en masse dejlig friskpresset juice.

Millarco frugtpresser er let at rengøre og super nem at vedligeholde. Efter presning skal de enkelte dele vaskes med varmt vand, herefter skal frugtpresseren opbevares et tørt sted, således tøndens træ kan tørrer.

Hvis man ved længerevarende stop ikke benytter frugtpresseren, er det vigtigt at smører metaloverfladerne med spiseolie.

Specifikationer:

  • Mål: Ø: 36 cm x H: 60 cm.
  • Vægt ca.: 12 kg.
  • TÜV godkendt.
  • LFGB kontrolleret 20090316005-1
Saftpresser Test

Anna Berg frugtpresser Hydro

Denne frugtpresser fra Anna Berg kan ligeledes fremstille juice og cider af bær og frugt. Frugtpresseren har en kapacitet på hele 20l og er en del større end de to ovenstående. Det vil altså sige at der er rig mulighed for at lave den helt store mængde af hvad end man ønsker. Det er dog super vigtigt at huske at hvad end man vælger at lave juice eller cider, at det ikke holder i evighed!

Anne Berg frugtpresser er en solid saftpresser som er lavet i stål. Den skiller sig ud fra de ovenstående frugtpresser, da håndkræft ikke er nødvendigt. Man kan nemlig koble saftpresseren til en udendørsvandhane, som så udfører alt det hårde arbejde. Processen er super enkel og hurtig, hvilket gør det til en leg at lave juice. Det lukkede system betyder, at vandet ikke kommer i kontakt med frugten og frugtsaften således man får den rene saft fra frugten.

For at få det bedste resultat anbefales det at mose eller kværne frugten før man kommer det i saftpresseren.

Anne Berg frugtpresser er super nem at samle/skille og derved nem at rengøre.

Specifikationer:

  • Mål: H: 75 cm B: 57 cm D: 67 cm
  • Vægt ca.: 18 kg.

Mere om frugtpressere

I dag er det blevet super moderne at gøre tingene selv, og det viser stort overskud at kunne sætte sig ned og lave sit helt eget i stedet for at tage på indkøb i supermarkedet. Dette kunne for eksempel være håndværk, havearbejde eller madlavning, som især er blevet en trend at fordybe sig i. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad man egentlig syntes er interessant, men fælles for alle er dog, at man finder det sjovt og spændende at lave, og ikke mindst at se resultatet bagefter kan være en lykke. Har man overskuddet er det helt sikkert noget, man skal prøve af. Med opdyrkning af diverse grøntsager, frugter, bær m.m., smager det fantastisk vel vidende, at det har groet mellem hænderne på en selv i gode omgivelser. Det er også en fryd og luksus, at kunne servere sådanne ting, som vi selv har dyrket eller lavet, overfor gæster, familie eller venner. Godt nok kan man bruge lang tid på at opdyrke, passe og pleje sine afgrøder, men hvis man besidder det helt rigtige værktøj til at bearbejde maden, kan det være det hele værd.

Da den ellers gammeldags gør-det-selv-stil er kommet tilbage, er det heller ikke så underligt, at frugtpresseren følger med. At presse of producere sin egen, hjemmelavede most, saft, juice, cider eller vin er en gammel tradition og en hyggelig aktivitet for dig og din familie. Værktøjet kan nemlig også betjenes af børn, og de kan derfor nemt og sikkert være med til den hyggelige og sjove aktivitet. Og ikke nok med det, så er en økologisk og hjemmelavet saft eller most meget sund og nærende. Den robuste og yderst praktiske maskine er kommet i butikkerne igen, og allerede nu kan du købe din helt egen.

Hvad er en frugtpresser?

Selvom navnet indikerer, at det er et værktøj, som hjælper dig med at presse frugt, går grænsen ikke kun der til. Frugtpresseren, der oftest er lavet af træ, kan presse alt fra frugt, honning og endda lave din egen vin, alt efter dit behov. De fleste frugtpressere er dog designet til at presse frugter og derved lave en lækker, hjemmelavet most, juice, cider eller andet. Men det er helt og holdent op til dig, hvad du putter i presseren, hvilke ingredienser, der skal i, og hvad resultatet skal blive. Det er altså kun din fantasi, der kan sætte grænser for, hvad der skal presses og bearbejdes.

Frugtpresseren virker ved håndkraft, hvilket betyder, at du helt selv styrer processen på gammeldags og naturlig vis. Dette er lidt anderledes fra en normal saftpresser eller slow juicer, som producerer saft og juice ved hjælp fra strøm. Beholderen kan variere i størrelse, hvilket igen er op til dig. De fleste modeller har en kapacitet på omkring 20 liter, mens nogen er mindre og andre kan komme helt op på imponerende 50 liter. Størrelsen på beholderen er naturligvis noget, du skal gøre op med dig selv, før du køber en frugtpresser. Grundet den store kapacitet, betyder det også, at dette redskab kan være forholdsvis stort. Mange opbevarer den derfor i et bryggers, skur eller lignende, så den aldrig er for langt væk, men heller ikke står og fylder ude i køkkenet. Frugtpresseren er meget rustik og flot designet, og kan også sagtens passe ind i hjemmet, hvis man ønsker det.

Sådan virker den

En frugtpresser virker som sagt ved håndkraft, hvor du selv presser indholdet ved hjælp af et håndtag øverst på presseren. Dette håndtag skubber låget ned over indholdet i beholderen, og resulterer i, at saften løber ud mellem træet. Saften løber da ud på en metalplade, som omgiver beholderen, og er designet således, at væsken langsomt løber ned og ud af en lille fordybning. Her skal man naturligvis stå klar med en kande, beholder eller hvad man nu foretrækker. Så simpel er en frugtpresser.

Juicer test

Lav din egen æblemost- og saft

Smagen på din æblesaft- og most afhænger naturligvis af den æblesort du benytter dig af, samt modningsgraden af æblet. Har du ikke et æbletræ i haven, eller vil du hellere bruge købte æbler, er følgende sorter forrygende til æblemost og nogle af mest populære her i Danmark: Gråsten (Guldmost), Guldborg, Cox Orange, Ingrid Marie og Filippa. Det er op til dig og din familie, hvor sød I ønsker jeres most og saft. Man kan dog med fordel blande både surt, sødt og lidt bittert, og på den måde skabe den perfekte balance i smagen. Det er også en god idé at smage på æblerne, før man gør sig et valg, for at finde favoritten, da der findes utrolig mange forskellige sorter.

Har du masser af nedfaldsæbler kan de også sagtens bruges, så længe man er omhyggelig med at fjerne de rådne æbler, samt brune pletter og eventuelle uønskede dyr. Er der mug eller svamp på æblet er det uspiseligt og skal smides ud. På den måde er det kun de bedste og lækreste æbler, som kommer med.

Når du skal lave din egen saft, most, juice eller andet for første gang, er det altid en idé at følge en opskrift. Dem kan du finde overalt på nettet eller på bog. Her er blot ét eksempel på, hvordan du nemt og hurtigt kan lave din helt egen æblesaft ved hjælp af en frugtpresser.

Sådan gør du

Først og fremmest skal æblerne skylles grundigt, og glem endelig ikke, at sortere de rådne og svampe- eller dyreinficerede æbler fra – vælg ikke et æble, som du ikke ville spise normalt. Det er helt op til dig, hvor mange æbler du vil bruge. Ønsker du at lave en stor omgang saft, skal du naturligvis bruge en masse æbler. Efter at have skyllet æblerne, kan du enten bruge en æblekværn, eller hvis man ikke har så mange æblerne kan du også skære dem ud med en kniv. Ønsker du også at spise æblemosten kan det også være en god idé at fjerne kernehusene, så man ikke ender med at spise æblekerner. Hæld alle æblestykkerne i en spand, og tilsæt ingredienser, hvis det ønskes. Dette kunne for eksempel være rabarber, som giver en lækker smag, og forhindrer mosten i at blive mørk og kedelig. Du kan også komme vanilje, pærer eller andet i.

Derefter skal man blot tilsætte sin æblemix i sin frugtpresser og presse saften ud. Æblesaften kan opbevares i flasker og sættes i fryseren eller køleskabet og på den måde holde sig længere. Og så er der ellers serveret lækker, hjemmelavet æblesaft til dig, dine gæster og familien. Velbekomme.

Vi håber at denne frugtpresser test har gjort dig klogere på, hvad du skal vælge, eller måske har du endda allerede besluttet dig. Tak fordi du brugte vores frugtpresser test, vi ønsker dig held og lykke med dit køb.