Håndstøvsuger test

Nemtest har foretaget en udførlig og gennemarbejdet håndstøvsuger test, som kan hjælpe dig med at finde den helt rette håndstøvsuger.

Typer af håndstøvsugere

Håndstøvsugere er yderst anbefalelsesværdige til den hurtige og nemme rengøring, og er et ekstremt godt supplement til den gængse støvsuger. I følgende afsnit vil de tre forskellige typer af håndstøvsugere blive beskrevet.

Små håndstøvsugere uden skaft: Perfekt til hurtig rengøring. Den typiske driftstid ligger på 10-20 minutter med en vægt på 1-2 kg.

Selvstående håndstøvsugere med skaft: Også denne er bedst egnet til den hurtige rengøring. Længere driftstid på 15-60 minutter.

2-i-1 håndstøvsugere: Denne er en kombination af de to ovenstående typer, som kan benyttes i mere varierende omgivelser.

Håndstøvsuger test

Dyson støvsugere

Britiske Dyson beskæftiger sig med poseløse støvsugere, og er en af de førende producenter af håndstøvsugere i Danmark. Dyson overgår dog ikke Electrolux, der er den mest populære, med modellerne Rapido og ErgoRapido.

Dyson er meget kvalitetsbevidste, hvilket tilkendegives i, at der gives en 3-5 års garanti på deres produkter. Denne høje kvalitet afspejler også typisk en højere pris for disse produkter.

Electrolux Rapido håndstøvsuger

Rapido-serien fra Electrolux er en god mulighed, hvis der kigges efter håndstøvsugere uden skaft. Råd & Rådgivning og Politikken har kåret denne som bedst i test, i henholdsvis 2010 og 2012.

Electrolux ErgoRapido håndstøvsuger

Hældes der derimod mere til en støvsuger med skaft, er ErgoRapido et klogt valg – ligeledes fra producenten Electrolux, som også producerer en lang række forskellige robot støvsugerer. Denne har også opnået flere titler. Tyske ETM TestMagazin kårer denne som bedst i test i 2014. ErgoRapido blev også testvinder hos Råd & Rådgivning i 2013.

Batteritype

Ved håndstøvsugere bliver der benyttet to slags batterityper, som er følgende:

  • Li-Ion
  • NiMH

Af disse to kan Li-Ion anbefales, da de har kortere opladningstid, samtidig med, at de holder strøm længere end batteritypen NiMH. Prisen for håndstøvsugere med Li-Ion batterier, vil derfor også typisk være dyrere.

Testkilder

Følgende vil fokusere på en række testkilder, som vi har benyttet for at kunne fuldføre vores test. Disse tests er baseret på anmeldelser og forbrugererfaringer. .

Icakurirens håndstøvsuger test

Hos svenske Icakuriren blev der i 2014 stillet skarpt på 8 håndstøvsugere, hvor de ikke er imponeret over de mindre apparater.

Det lykkedes dog alligevel at finde en “bedst i test” i form af håndstøvsugeren “Electrolux ZB5011″.

I testen er der fokus på tre forskellige slags gulve – plastgulv, klinkegulv og trægulv. Her bliver produktets sugeevne testet, hvilket sammen med brugervenlighed, ligger til grundlag for den samlede bedømmelse.

Hus & Hems test af håndstøvsugere

Hus & Hem, som er et svensk boligmagasin, har testet 8 håndstøvsugere i 2014. Støvsugerne er blevet testet, hvor der menes de bliver benytte oftest. Dette er f.eks. grus på en dørmåtte, støv, chips, konfetti, peanuts på gulvet osv.

Samtidig er de benyttet med fuldt opladt batteri samt fuld sugestyrke. Denne håndstøvsuger test har været særdeles omfattende, da der også er blevet kigget på batteriets levetid, design, byggekvalitet, kapacitet, funktioner og prisværdi.

Testens vinder blev “Dyson DC35 Digital Slim”, som er forholdsvis dyr, men også lever op til alle forventninger. Den scorer især høje point på sugestyrke, hvorimod de trækker ned, at den suger sig fast på blødere gulvtæpper.

Råd & Röns test

Råd & Rön, som er et svensk forbrugermagasin, testede i 2013 7 håndstøvsugere. Her har sugeevne, brugervenlighed, støjniveau, støvfiltrering samt batteri i fokus.

Disse fokusområder vægtes på følgende måde:

  • Støvsugning: 50 %
  • Brugervenlighed: 25 %
  • Støjniveau: 10 %
  • Støvfiltrering: 10 %
  • Batteri: 5 %

Også her blev “Electrolux ZB5011″ kåret som den bedste. Den scorer i øvrigt topkarakter for støvsugning på hårdt underlag.

Politikens gennemarbejde håndstøvsuger test

I 2012 foretog politikkens “Forbrug & Liv”-sektion en test af 7 håndstøvsugere, hvor støvsugerens evne til at holde på skidtet, blandt andet blev testet. Der blev yderlige kigget på sugeevne, vægt, tæthed, betjenings- samt rengøringsvenlighed. Vender man bunden i vejret på disse 7 støvsugere, viste det sig, at der på 3 af dem faldt støv og skidt ud, hvilket trækker ned i bedømmelsen.

Vinderen blev “Electroluc Rapido”, som er en ældre model af den nye testvinder “Electrolux ZB5011″.

Test fra Idenyt

I 2012 testede Idenyt 6 håndstøvsugere. Denne håndstøvsuger test blev foretaget af Ilse Dige Bach, ejer af et cateringfirma, som kender alt til daglig rengøring. Kriterierne i denne håndstøvsuger test var ergonomi, ydeevne, samt hvor nemme de var at tømme.

Black & Decker vandt med deres “DV7220N-QW”, som trods den lave vægt, klarer det yderst tilfredsstillende.

Det tyske Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en af Europas største samling af tests indenfor diverse kategorier. Kun “AEG ErgoRapido Plus” og “Dyson DC35″, indgår i denne håndstøvsuger test fra 2012.

“Dyson DC35″ blev kåret som “bedst i test”, idet den generelt klarede prøverne bedre, baseret på individuel funktionalitet og egenskaber.

Smartsons håndstøvsuger test

Smartson testede i 2011 8 håndstøvsugere, hvor de er blevet testet på trægulv samt tæppe. Her var fokus på design, byggekvalitet, funktioner, støvsugning og værdi.

“Dyson DC35″ vandt i et tæt løb med dyrere modeller. Den lave pris trækker altså denne model op på en førsteplads, sammen med støvsugerens ydeevne.

Ktipps test

Ktipp er et Schweizisk forbrugermagasin, der i 2010 testede 10 håndstøvsugere. De vurderede, at kun 2 ud af 10 levede op til minimumkravene for en god håndstøvsuger.

“Dyson DC31″ og “Phillips FC6142″ ender med de bedste scores. Philips ender dog med at vinde, grundet den lavere pris.

Vi Bilägeres test af håndstøvsugere

Denne test blev foretaget i 2012, og havde fokus på støvsugere til bilen. 8 forskellige modeller blev testet. Testen undersøgte sugeevne for skidt, som man ofte slæber med sig ind i bilen. Vægt og støjniveau har også spillet ind i vurderingen.

Testvinderen i denne håndstøvsuger test blev “Black & Decker PAD 1200″.