Saftpresser og juicepresser test

saftpresser test

Nu til dags ved stort set alle at man skal spise mindst 600 gram frugt og grønt om dagen. Det er ikke en hemmelighed at frugt er sundt og dette faktum er efterhånden ved at gå op for alle, både i Danmark og i resten af verden. De 600 gram frugt og grønt hjælper med at nedsætte risikoen for sygdomme såsom hjerte-kar sygdomme og kræfttyper. Heldigvis er det på det sidste blevet yderst moderne at leve sundt og mange danskere er efterhånden begyndt at supplere deres dagligdage med alt fra sund juice til sunde shots, hvoraf begge er sprængfyldte med vitaminer og mineraler. De danskere som ikke har valgt at gå ’all-out’ stiller gerne lækker juice på familiens morgenbord om søndagen.

Heldigvis for de danskere som nyder juice og saft, uanset om det er hver dag eller blot en gang imellem, findes der en masse forskellige slags juice- og saftpressere. Men der findes også en lang række forskellige modeller og størrelser, hvilket kan gøre at det er svært at finde den som passer bedst til ens behov. Det er derfor vigtigt at man enten er klar over, eller har tænkt sig at undersøge, hvilken type og størrelse juicepresser man har brug for, inden man tager ud for at købe en.

Der findes fire forskellige typer juicepressere og vi har i forvejen testet tre af dem for dig. Ved hjælp af denne saftpresser- og juicepresser test, har vi været i stand til at finde den bedste juicepresser på markedet. Herunder kan du se hvad de forskellige typer kaldes, samt testresultaterne for de tre typer juicepressere som vi har testet.

Saftpresser / juicepresser test

Juicepress test

Saftpressere

 • Philips HR1871: Denne saftpresser har et flot design og er derudover utrolig effektiv. På under 10 minutter var det muligt at lave en fantastisk juice med denne maskine. Den er dermed let at gøre ren, hvilket bestemt er en fordel. KitchenOne pris: 1.399 DKK.
 • Magimix Duo XL: Denne saftpresser følges med 20 års garanti på motoren, hvilket er en induktionsmotor. Den regulerer selv effekten afhængig af hvilken slags frugt eller grønt man vælger at presse. Derudover larmer den ikke. Denne maskine er en af de gode modeller i vores saftpresser test. KitchenOne pris: 1.399 DKK.
 • Bosch MES20A0: Denne saftpresser er ikke nødvendigvis bedst i test, men klart bedst til prisen. Med et påfyldningsrør på 75 millimeter matcher den næsten de dyrere modeller. Den imponerer da den sagtens kan klare selv de hårdeste rodfrugter super effektivt. ProShop pris: 776 DKK.

Citruspressere

 • WMF Stelio: Denne citruspresser er kompakt og har et moderne design, hvilket gør at den sagtens kan finde sig en plads i ethvert køkken. Det smarte ved denne presser er dens dryp stop funktion, hvilket gør at saftens udgang lukkes når maskinen vurderer at den har tømt citrusfrugten for al dens saft. KitchenOne pris: 448 DKK.
 • OBH 6753 Chilli: Denne citruspresser har, modsat WMF Stelio, et frækt design som fås i rød, sort, og hvid. Maskinen kan holde på op til 0,6 liter og er ideel når det gælder hverdagsbrug. Den er let at rengøre og benytter også dryp stop. Wupti pris: 399 DKK.
 • Princess Classic Super Juicer: Denne citruspresser har et simpelt og typisk dansk design, hvilket gør at den er let at rengøre. Ligesom WMF Stelio og OBH 6753 Chilli benytter den også dryp stop. Den er næsten lydløs, hvilket er en klar fordel. CDON pris: 498 DKK.
slowjuicer compare

Slow juicere

 • Hurom Hu-700 (2nd Generation): Denne slow juicer er både robust og holdbar – derudover kan man selv bestemme hvordan man vil have sin juice presset, da modellen benytter pulp-control, hvilket kontrollerer frugtkødsmængden KitchenOne pris: 3.895 DKK.
 • Juicepresso WJPS-1: Denne slow juicer har et moderne og typisk dansk design, hvilket gør at den passer til stort set alle køkkener. Den vejer ikke specielt meget og er let at pakke sammen, til dem som ikke benytter den hver dag. KitchenOne pris: 1.999 DKK.
 • Kuvings B6100S: Denne slow juicer er moderne og lever op til den bedste standard. Den kværner både frugt og grønt så man også får det sunde frugtkød med i sin juice. Lydniveauet på motoren er relativt lavt, hvilket er en klar fordel. KitchenOne pris: 2.995 DKK.

Frugtpressere

 • Der er desværre ingen testresultater for denne type juicepresser.

Er der forskel på en juicepresser og en saftpresser?

Langt de fleste kan ikke skelne mellem en saftpresser og en juicepresser, hvilket ikke er overraskende da mange af maskinerne kan stort set det samme. Det ændrer dog ikke på faktum, hvilket er at der er definerende forskelle imellem de forskellige typer juicepressere. Ud fra vores saftpresser test og vores juicepresser test, kan disse forskelle tydeligt ses:
 • Saftpressere er stort set det samme som juicemaskiner. Forskellen er som regel affaldsrummets størrelse eller antallet af omdrejninger i minuttet. Saftpresser og juicemaskine betyder næsten det samme.
 • Citruspressere bruges, som du nok har regnet ud fra navnet, til at presse citrusfrugter (altså appelsiner, citroner, lime, og så videre).
 • Slow juicere kan det samme som juicepressere – i bund og grund gør de det bare bedre. Slow juicere er langsommere, men man får både flere vitaminer og mere juice ud af de frugter og grøntsager man bruger ved at bruge en slow juicer. Derudover er juicens farve som regel pænere.
 • Frugtpressere bruges som regel til at presse æbler, pærer, blommer, og så videre. Det er dog ikke uhørt at de bruges til vinpresning.

Derfor bør du bruge en juicepresser eller saftpresser

Det smarte ved en juicepresser, og grunden til at du bør bruge en, er at den gør det lettere at opnå de 600 gram frugt og grønt man skal indtage dagligt. Uanset om det er en saftpresser, citruspresser, slow juicer, eller frugtpresser har de det tilfælles at de er gode hjælpemiddeller i hverdagen, så man i modsætning til før i tiden får indtaget alle de mineraler og vitaminer som kroppen, ifølge sundhedsstyrelsen, har brug for. Når man begynder at sætte sig ind i hvilke vitaminer og andre gode sager man kan finde i de forskellige frugter og grøntsager, så vil man helt sikkert blive overrasket, da der findes så meget af det gode. Alle saftpresser test og juicepresser test, har vist at der kommer en større mængde mineraler og vitaminer ud af juicen, i forhold til hvis man skulle spise tilsvarende mængde frugt. Dog er det vigtigt at man ikke bare spiser den samme frugt og den samme grøntsag hver eneste dag – en variereret kost er altid et must, da der er forskellige sundhedsmæssige fordele ved alle slags frugt og grønt.

Tranebær og blåbær forebygger urinvejsinfektioner og er derfor fantastiske ingredienser at fylde sin juice med. Det tyder derudover på at mange forskellige slags frugter og grøntsager beskytter mod flere kræfttyper. Herunder kan du se en liste over 7 forskellige vitaminer og hvilke frugter og grøntsager de findes i.

 • Vitamin A (retinol): Disse vitaminer findes i orange og mørkegrønne frugter og grøntsager, såsom mangoer, jordbær, ferskener, og gulerødder.
 • Vitamin B1 (tiamin): Disse vitaminers findes i bælgefrugter og grøntsager, såsom mangoer, appelsiner, ærter, og peberfrugter.
 • Vitamin B3 (niacin): Disse vitaminer findes i frugter og grøntsager såsom bananer, kiwier, vandmeloner, asparges, og champignoner.
 • Vitamin B6: Disse vitaminer findes i frugter og grøntsager såsom kiwier, vindruer, bananer, gulerødder, og tomater.
 • Vitamin C: Disse vitaminer findes i citrusfrugter såsom appelsiner og citron, samt grøntsager såsom løg, hvidkål, og purløg.
 • Vitamin E: Disse vitaminer findes i frugter såsom brombær, bananer, og æbler, samt i grøntsager såsom ærter og peberfrugter.
 • Vitamin K: Disse vitaminer findes i vindruer, samt i grøntsager såsom broccoli, spinat, og grønkål.

Listen er ikke udtømmende, så det kan sagtens betale sig at undersøge det videre, så man sikrer sig at man indtager alle de vitaminer kroppen har brug for.

Test Dette er årets beste juice-presser

Producenter af juicepressere og saftpressere

Der findes mange producenter af juicepressere. Kigger du under dette afsnit kan du se tre af de producenter som vi har testet (hvis du ikke har set testresultaterne endnu kan du finde dem tidligere i denne guide). Man finder ikke nødvendigvis den bedste saftpresser hos sit favorit mærke, så det kan betale sig også at kigge på andre producenter end dem man normalt går og foretrækker.

 • Philips

Denne producent laver mange forskellige juice-, frugt-, og citruspressere og er af denne grund meget populær blandt brugerne på frugtmarkedet. Maskinerne som Philips producerer er af god kvalitet og er samtidig nogle af de billigste. De bedste juicepresser hos Phillips ligger i en prisklasse der svare til de billigste hos mange af producentens konkurrenter.

 • Hurom

Denne producent laver kvalitets slow juicere som laver juice med en pænere farve og mindre skum en andre firmaers slow juicere. Disse modeller er noget dyrere end dem som Philips fremstiller (de starter som regel omkring 3000 kroner, i forhold til Philips’ som tit ligger omkring 1500 kroner). De kan dog fås billigere (omkring 500 kroner), men dette gælder kun de billigste modeller. Hurom har leveret mange modeller, som har vundet flere saftpresser test og juicepresser test.

 • Bosch

Denne producent fremstiller ikke et stort udvalg af juicepressere, men der findes alligevel nogle maskiner som falder under juicepresser kategorien. Det vil sige at disse maskiner benytter en centrifugal funktion til at presse juicen, hvilket vil sige at Boschs modeller egner sig bedst til dem som ikke har tænkt sig at lave juice særlig tit, såvel som dem som sagtens kan leve med lidt skum.

Gode råd til dit køb

Sidst, men ikke mindst, har vi to gode råd når det gælder om at købe en juice presser, så du er sikker på at du finder den som opfylder dine krav.

 1. Bestem dig for hvor tit du har tænkt dig at drikke frisk juice. Har du tænkt dig at drikke kvalitetsjuice i hverdagen (eller i det mindste meget ofte) vil vi foreslå en dyrere model, såsom Huroms slow juicer, da det sagtens kan betale sig hvis du bruger den meget. Disse modeller klarer sig nemlig ofte bedst i saftpresser test, og er helt sikkert pengene værd. Med denne maskine får du en fantastisk oplevelse, med masser af saft, meget lidt skum, flere vitaminer, og et lydsvagt apparat. Har du derimod tænkt dig kun at bruge juicepresseren en gang imellem (og hvis du sagtens kan leve med en skummet juice), så foreslår vi at du går efter en billigere centrifugalmodel.
 1. Find den juicepresser som passer bedst til dine behov, ved at overveje hvor ofte du har tænkt dig at bruge den og hvilken prisklasse du har råd til at lede i. Vi foreslår at du kigger på vores juicepresser testresultater igen inden du begynder at lede efter din drømmemaskine.