Kaffemaskine med kværn test

I en tid, hvor der er stort fokus på job og karriere, bliver der også drukket større mængder kaffe i løbet af den travle hverdag. Denne tekst er for alle dem, som ønsker at give dine smagssanser en ekstra oplevelse. Skal smagsoplevelsen forbedres yderligere, ville en mulighed være at købe en kaffemaskine med kværn. Dette ville være en fantastisk investering for kaffeelskere. Ofte bliver der blot købt formalede kaffebønner i det lokale supermarked, da dette typisk er det nemmeste. Vil du have kaffen til at smage endnu bedre, burde du i stedet købe friskmalede bønner. Friskmalede kaffebønner indeholder langt flere aromaer end de formalede bønner. Kaffebønner med mange aromaer, vil tilføje flere smagsnuancer til en kop kaffe, som vil gøre den en tand bedre.

Sortimentet for kaffemaskiner med kværn er ikke stort, men der er alligevel fundet nogle kaffemaskiner, som er værd at tage et nærmere kig på, da de er temmelig gode.

Nedenfor kan du se en kaffemaskine med kværn test, som kan hjælpe dig til at finde det produkt som vil være bedst til dit behov. Testen af de forskellige kaffemaskiner med kværn, er til dels taget udgangspunkt i Nemtest.dks egne erfaringer, og andre firmaers som har testet kaffemaskiner med kværn.

Kaffemaskine med kværn test

Derfor er friskmalede bønner bedst

Når du er ude og handle og kommer hjem med en pose hele kaffebønner, så er der mange flere aromaer, der er bibeholdt i bønnerne. Dette er i forhold til de formalede bønner, hvor en stor del af aromaerne allerede er fordampet, inden kaffen når ned i din kop. Det er aromaerne der giver den gode smag i kaffen.

Nedenfor er der opstillet tre grunde til, hvorfor du altid bør købe hele kaffebønner og så derefter selv male bønnerne:

  1. Smagen i kaffen bibeholdes i højere grad, hvis man selv maler sine kaffebønner i en kaffemaskine med kværn, fremfor hvis man bare benytter en normal kaffemaskine. I kaffebønnerne er der indkapslet æteriske olier, som skal sørge for den bedst mulige kop kaffe. Ved formalede bønner er der allerede blevet frigivet mange af de gode aromaer. Når man selv maler sin kaffe, holder bønnerne bedre på den gode smag, hvis de bliver malet lige inden der skal brygges kaffe.
  2. Det er op til dig, hvor fint du vil have dine bønner malet i din kaffemaskine med kværn. Dette giver mange flere muligheder med kaffebønnerne. En hel pose med kaffebønner kan altså bruges til både stempelkaffe, filterkaffe, espresso og mokka. De lidt mere seriøse kaffe-elskere, køber oftest særlige espressobønner, som er blevet ristet mere markant. Når man selv køber kaffebønner, kan man også selv eksperimenterer med malings-graden, hvilket betyder, at du kan finde den perfekte kaffe til netop dine behov.
  3. Der kan spares penge, hvis der købes hele kaffebønner. De kan nemlig også købes i små poser, så der ikke er noget, der bliver for gammel. Poser med hele kaffebønner kan købes fra 200-500 gram pr. pose.

Hvorfor vælge en kaffemaskine med kværn?

Du skal vælge en kaffemaskine med kværn, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af din kaffe. Hvis du ikke har noget imod at bruge lidt ekstra tid på at lave en kop kaffe, der er væsentlig bedre end kaffe man får, når man bruger formalede bønner. Der behøves ikke benyttes kværn hver gang der skal laves en kop kaffe, men dette giver muligheden for at sætte lidt ekstra ressourcer af til det. Er der allerede indbygget en kværn i kaffemaskinen, slipper du desuden også for at bruge en blender til at kværne kaffebønnerne.