Opvaskemaskine test

Opvaskemaskine test 2019

Nemtest har udarbejdet en opvaskemaskine test, som kan hjælpe dig med at finde præcis det produkt som du vil få mest glæde af. I vores opvaskemaskine test finder du anbefalinger af diverse opvaskemaskiner, og svar på hvorfor lige præcis de enkelte, bliver anbefalet af os. Vores opvaskemaskine test har været med til at klargøre hvilke elementer man bør kigge på ved køb af opvaskemaskine. Nedenfor kan du læse lidt om, hvad du selv bør kigge på, når du skal have fat i en opvaskemaskine.

Hjælp til at finde den bedste opvaskemaskine

Når du skal have en opvaskemaskine, er det ikke nok at gå hen i en butik og vælge den der er pænest at se på, eller den der koster mindst. Der er mange ting man skal overveje, inden man foretager sit køb.

Der er efterhånden mange familier der har en opvaskemaskine, så der kommer hele tiden nye og forbedrede modeller på markedet. Du kan med fordel købe en af de nye produkter, da der ofte er flere funktioner og bedre kvalitet end de gamle.

Noget af det vigtigste du skal overveje når du skal købe opvaskemaskine, er hvor meget den skal bruges. Derudover bør du også overveje energiforbrug, støjniveau og prisen.

De fleste forbrugere ønsker en opvaskemaskine der er billig i drift, ikke støjer ret meget og har en god købspris. Det kan være svært at finde ud af præcis hvillken opvaskemaskine der er den bedste, til sit eget behov.

Opvaskemaskinens funktionalitet

Herunder gennemgår vi de specifikationer og funktioner en opvaskemaskine kan have.

Typer af opvaskemaskiner du kan få:

Almindelig underbygnings opvaskemaskine: En ganske almindelig type opvaskemaskine der bygget ind.

Integrerbar opvaskemaskine: Leveres uden frontplade, hvilket betyder du skal sætte en køkkenlåge på fronten. Herved bliver maskinen en mere integreret del af køkkenet.

Smal opvaskemaskine: Mens en almindelig opvaskemaskine har en bredde på 600 mm, har en smal opvaskemaskine en bredde på 450 mm. I husholdninger med trængt plads vil en smal model til tider være værd at foretrække. En smal opvaskemaskine har typisk en kapacitet på 9-10 kuverter.

Fritstående opvaskemaskine: Adskiller sig fra den traditionelle model, ved ikke at skulle bygges ind.

Bordopvaskemaskine: Er en “mini-opvaskemaskine” som kan stå på bordet. Kapaciteten for disse er på omkring 6 kuverter.

Energiklasse: Måles fra G-A+++, hvor A+++ er det bedst mulige. Langt de fleste opvaskemaskiner er i energiklasse A+ eller bedre. En maskine i den bedste energiklasse A+++, vil typisk have et årligt energiforbrug derer angivet til 215 kWh, beregnet ud fra 280 normale opvaske.

Tørrevnen: Tørreevnen angives fra G-A, hvor A er det bedst mulige. Alle opvaskemaskiner har efterhånden en tørreevne i klasse A.

Bestikbakke øverst: Nogen ønsker en opvaskemaskine med bestikbakke øverst, men andre ikke gør. Ca. 1/4 af alle opvaskemaskiner er med bestikbakke øverst.

Lydniveau: En opvaskemaskinens lydnvieau er typisk på 42 – 48 dB.

Antal kuverter: Den typiske kapacitet for en almindelig indbygnings opvaskemaskine er på 12-14 kuverter. Men enkelte modellers fås med enten større eller mindre kapacitet.

Alle disse overvejelser er taget med i vores opvaskemaskine test, som kan hjælpe dig med at finde den helt rette opvaskemaskine.

Opvaskemaskine tests

Opvaskemaskinens størrelse

Som udgangspunkt bør du vælge ud fra de specifikationer der er på markedet, at det er individuelt hvor meget plads man har brug for i sin opvaskemaskine. Størrelsen afhænger af hvor hurtigt du kan få fyldt den op. I teorien har en familie brug for en stor opvaskemaskine, mens en der bor alene kan nøjes med en lille opvaskemaskine. For eksempel en bord-model.

Tidsforbrug pr. opvask

Tidsforbruget varierer meget, da der er rigtig mange modeller på markedet. Så det er en god ide at sammenligne de modeller der også kan dække dine andre behov.

Du bør undersøge hvor lang tid en opvask tager, inden du køber opvaskemaskinen. Så bliver du ikke overrasket, og risikerer at fortryde dit køb.

Tjek vaskeevnen

Vaskeevnen er kernen i alle opvaskemaskiner. Alle opvaskemaskiners vaskeevne bliver undersøgt på laboratorier rundt omkring i verden. Resultaterne af disse tests, markeres med et bogstav. Det bogstav viser opvaskemaskinens vaskeevne, og lever det ikke op til dine krav, skal du finde en anden model. A er det bedste, og hvis du er i tvivl, så er det A, du bør stræbe efter.De anbefalede opvaskemaskiner i vores opvaskemaskine test, er alle i den højere klasse hvad angår vaskeevnen.

Prisen på en god opvaskemaskine

Mange spørger sig selv hvad en god opvaskemaskine skal koste, og det er smart at tænke på prisen, så man ikke ender med at købe en opvaskemaskiner der er alt for dyr.

De mange forskellige modeller og priser gør markedet uoverskueligt. Priserne svinger fra 1600 til 11000 danske kroner, men med en simpel regel, bliver du hjulpet godt på vej.

Du bør vælge den opvaskemaskine, som dækker dine behov billigst muligt. Mere præcist hvilke der gør dette, kan Nemtests opvaskemaskine test med god sandsynlighed vise dig.

Dyr eller billig opvaskemaskine

Når du vurderer om en opvaskemaskine er dyr eller billig, er det ikke nok at se på prisen hos forhandleren. For det meste er det dem der er dyrest at købe, der også er billigst i drift. De billige er ofte dyrere i drift. Så hvis du bruger opvaskemaskinen ofte, kan det helt klart anbefales at betale lidt ekstra til at starte med og på længere sigt spare penge. Men husk nu at tjekke om opvaskemaskinen er billig i drift, inden du køber den.

Energiklasse

Du bør, så vidt det er muligt vælge energiklasse A. De koster stort set det samme i drift, og du er godt dækket ind uden nødvendigvis at skulle betale ekstra for det. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om de forskellige energiklasser og hvad det kræver for at maskinerne kvalificerer sig til de forskellige karakterer, kan du læse Energistyrelsens: Vejledning om krav til opvaskemaskiner.

opvaskemaskine test

Støjniveauet

Det er ikke alle mennesker der synes at støjniveauet er vigtigt. Nogle er vant til støj, og har derfor ikke noget imod en opvaskemaskines larm.

Støjniveauet måles i decibel, og bør ikke være over 50. Det kan læses på produktet eller hos diverse netshops.

Jo lavere decibel, jo mindre støj.

Levetiden på opvaskemaskiner

Levetiden varierer fra model til model, men ofte har prisen en betydning for opvaskemaskinens levetid. Jo mere du betaler for den, jo længere tid holder den.

De dyre opvaskemaskiner holder i op til 15-20 år, hvor en almindelig kun holder i 8-10 år. I mange opvaskemaskine tests bliver der udført belastninger på de testede opvaskemaskiner, for at teste om de kan holde til mange års brug. I vores egen opvaskemaskine test har vi taget højde for de forskellige testresultater som andre testbureauer har fundet frem til.

Leje og reparere opvaskemaskiner

Du bør undgå at leje en opvaskemaskine, for det bliver hurtigt alt for dyrt. Man sparer rigtig mange penge ved at købe en opvaskemaskine i stedet for at leje den.

Det er rigtig dyrt at få repareret skader på en opvaskemaskine, hvis den går i stykker. Bare når der skal komme en og undersøge skaden, koster det et par hundrede. Selve reparationen er meget dyr, så ofte kan det ikke betale sig at få det lavet. Man kan lige så godt købe en ny, altså medmindre den i forvejen er så ny at der stadig er garanti på.

Nu hvor du har læst alt hvad der er vigtigt at overveje før du vælger, er du endelig blevet klar til at købe din nye opvaskemaskine. De tips og råd vi har givet dig her, kan bruges til at finde den bedste opvaskemaskine til dit behov. Sørg dog lige for at tage et kig på vores opvaskemaskine test, da du nok her vil kunne finde en solid kandidat til det bedste opvaskemaskine køb.

Se også Nemtest.dks vaskemaskine test kan give dig svar på hvilken vaskemaskine du bør købe.