robotstoevsugertest

Robotstøvsuger test

Find tid til rengøringen med en robotstøvsuger

Er du, som mange andre danskere, tidspresset i hverdagen pga. job, børn, indkøb, madlavning etc., og kan du slet ikke finde tid og overskud til rengøringen af hjemmet? Så er robotstøvsugeren måske apparatet, der kan give dig mere tid i din hverdag. I takt med den stigende udvikling indenfor teknologiske produkter, har du sikkert allerede hørt om robotstøvsugere. Den første blev præsenteret på markedet allerede i 2001 og taget dette i betragtning, er der i dag 14 år efter, stadig mange danskere, som ikke har anskaffet sig produktet. Hvorfor? – Det lyder måske for godt til at være sandt og hvordan kan man egentlig være sikker på at den gør det godt nok.

I denne artikel forsøges det at præsentere, fordele samt ulemper ved robotstøvsugeren og hvad du skal kigge efter, hvis du har overvejet at anskaffe dig det hjælpsomme produkt. Du kan dusende tage et kig i Nemtests egen robotstøvsuger test, som giver dig et indblik i hvilke robotstøvsugere der er bedst i test.

Robotstøvsugerens fordele og ulemper

Som nævnt tidligere, kan robotstøvsugeren hjælpe dig med, at få mere tid i hverdagen. Dog anbefales det ikke, at robotten anvendes som et alternativ til støvsugning, men blot et supplement. Robotstøvsugeren bliver aldrig nogensinde mere grundig, end når du selv griber skaftet fra den originale støvsuger. Argumentet er simpelt; det er en robot. Robotten har ikke øjne og den har sværere ved at komme ind i hjørner samt bag møbler. Yderligere har robotten svært ved gulvtæpper og er dyrere i pris. Kort sagt – ikke lige så effektiv som en almindelig støvsuger, og er ligesom en håndstøvsuger, ikke det eneste man kan nøjes med.. Netop derfor, bør robotstøvsugeren anvendes som et supplement til rengøringen, idét den ofte kun kan hjælpe med at holde støvet nede. Men dette er også en fordel og kan i sidste ende medføre, at det vil tage kortere tid, at rengøre hjemmet.
Robotstøvsuger test

Robotten kan nemlig indstilles således, at den gør sit arbejde når du er på job. Når du så kommer hjem fra job, kan du gribe den almindelige støvsuger og blot tage hjørnerne samt bag møblerne – således sparer det dig jo altså for en del tid. Fordelen ved robotstøvsugeren er yderligere, at den er nem at opbevare og den holder støv og snavs nede på et minimum – uden du skal røre en finger!

Features der passer til dit behov

Som så mange andre teknologiske produkter, bør dit valg af robotstøvsuger afspejle dit behov. Hvis du f.eks. ønsker, at robotten skal støvsuge mens du er på arbejde, bør du vælge en model med timer-funktion. I vores robotstøvsuger test er der taget højde for alle disse elementer, og vi anbefaler du overvejer følgende, når du er på udkig efter en robotstøvsuger:

  • Timerfunktion: Nogle robotstøvsugere er udstyret med timerfunktion, andre er ikke. Timerfunktionen gør, at du kan forudindstille, hvilket tidspunkt og hvilke dage robotten skal gøre rent på. Derved kan du indstille den til at gøre rent når du eksempelvis er på arbejde.
  • Dyrevenlig: Nogle robotstøvsugere er bedre til at håndtere dyrehår end andre. Særligt hundeejere køber en robotstøvsuger, da det er med til at holde mængden af hår nede. Er du en af dem, så sørg for at vælge en dyrevenlig model.
  • Arbejdsareal: Hvor stort et arbejdsareal skal robotstøvsugeren gøre rent på? Særligt billige modeller, har et afgrænset areal de kan rengøre.
  • Sidebørster: Hvis støvsugeren er med sidebørster har den typisk lettere ved at komme ind i hjørnerne. Dette kan yderligere spare dig tid, da sidebørster ofte medfører en mere grundig støvsugning.
  • Beholderkapacitet: De fleste robotstøvsugere kan ikke selv tømme deres støvbeholder, derfor er dette relevant at se på. Jo større beholderkapaciteten er, jo sjældnere skal den tømmes. Kapaciteten kan være meget varierende og kan gå fra 0,2 – 0,6 liter.
  • Fjernbetjening: Skal din robotstøvsuger have fjernbetjening eller ej? Fjernbetjeningen gør, at du ikke skal hen til robotstøvsugeren og sætte den i gang, men kan gøre det på afstand.
  • Filter: Filteret er relevant for brugere med husstøvallergikere. Her anbefaler vi, at du vælger en robotstøvsuger med et HEPA filter. Dette filter opfanger mere støv end andre filtre, hvilket gør luften mere ren i hjemmet. Dette kan du også se mere om i vores robotstøvsuger test.