Slow juicer test

slow juicer test

Formålet med en slow juicer er, ligesom med en juicepresser, at fremstille et lækkert glas friskpresset juice, lige når man ønsker det. Forskellen mellem de to slags maskiner er måden hvorpå de opnår deres mål. I modsætning til en juicepresser, som presser frugterne eller grøntsagerne, kværner en slow juicer det man hælder i påfyldningsrøret. Fordelen ved dette er at ens juice som resultat indeholder mere frugtkød, samt alt andet sundt fra frugterne.

Det afhænger selvfølgelig af personen hvad man foretrækker, men en slow juicer er langt den sundeste mulighed, da den tager sin tid for at sørge for at man får det bedste af det bedste. Der er mange forskellige slow juicere på markedet, så før man går ud for at lede efter en bør man først tænke sig godt om. Ved hjælp af vores slow juicer test, kan du få et bedre indblik i markedet, og let finde den bedste slowjuicer til dit behov.

Før dit køb af slow juicer

Før du vælger hvilken slow juicer du vil på jagt efter, bør du måske overveje de følgende spørgsmål, da dit valg ændrer sig alt efter hvordan du besvarer dem.

 • Har du tænkt dig at lave juice ofte?
 • Hvor længe må det tage at fremstille et glas juice?
 • Hvilken slags juice foretrækker du? Frugt, grøntsager, eller lidt af hvert?
 • Har du masser af tid til at skære dine frugter og grøntsager i stykker, eller skal juiceren kunne tage hele frugter ad gangen?
 • Hvad fokuserer du på, i forhold til dit helbred, når du laver juice?
 • Er det vigtigt for dig at maskinen er brugervenlig eller let at rengøre?

Det er vigtigt at huske på at det ikke altid kan betale sig at købe køkkenapparater billigt, bare fordi det er billigt. Jo lettere en maskine er at bruge, jo større er chancen for at du vil bruge den ofte. Hvis du køber en slow juicer som er bøvlet i brug vil du alligevel højst sandsynligt ende med at gemme den væk bagerst i et af dine køkkenskabe, eller måske endda prøve at sælge den videre. I vores slow juicer test, kan du tydeligt se hvilke maskiner der er gode og handy at bruge.

Hvilken slags slow juicer skal jeg vælge?

Selvom der er mange fordele ved at bruge en slow juicer kan det i nogle tilfælde sagtens være mere passende at købe en centrifugal juicepresser. Kan du svare ’Ja’ på de følgende spørgsmål er en centrifugal juicepresser måske mere dig:

 • Vil du gerne kunne fremstille meget juice på kort tid?
 • Har du tænkt dig primært at lave æblejuice eller gulerodsjuice?
 • Gider du ikke skære frugterne og grøntsagerne i stykker før du går i gang?
 • Er det i orden at der er skum på din juice når den er færdig?

Svarede du ’Ja’ på alle fire spørgsmål, så er det måske en god idé at købe en centrifugal juicepresser i stedet for en slow juicer. Du kan for eksempel prøve dig frem med en af Philips’ modeller, som starter omkring en pris på DKK 800.

Svarede du derimod ’Nej’ på et eller flere af de fire spørgsmål, så ser det ud som om du er bedre egnet til at bruge en slow juicer. Faktum er desværre at de koster mere, men det kan sagtens betale sig, hvis du ikke har tænkt dig at gå på kompromis med juicens kvalitet. Slow juicere benytter færre omdrejninger en centrifugale juicepressere, hvilket gør at selve processen er noget mere skånsom overfor frugterne og grøntsagerne du vælger at bruge til juice. En slowjuicer arbejder med ca. 65-75 omdrejninger hvert minut, hvorimod langt de fleste centrifugale juicepressere arbejder med ca. 12.000-14.000 omdrejninger hvert minut. Som resultat produceres der ikke nær så meget skum ved brug af en slow juicer, og juicen bliver knap så iltet, hvilket gør at den sagtens kan tåle at stå i køleskabet i op til 2 døgn. Derudover er dens næringsmæssige værdier bedre.

Det tekniske bag en slow juicer

For dem som er interesserede i det tekniske bag en slow juicers arbejde har vi sammensat dette afsnit. En slow juicer fremstiller juice via. en valse eller snegl som findes i form af en spiral. Denne spirals arbejde er at kværne frugt og grøntsags fibre, hvorefter de mases ud gennem en meget fin si. Denne si skiller juicen fra frugtkødet. Som resultat af den skånsomme måde slow juiceren virker på bevarer juicen flere fibre, enzymer, mineraler, og vitaminer i det endelige resultat end dens modpart fra en centrifugal juicepresser gør. Pulpen som fraskilles fra juicen er mere tør og der fremstilles helt op til 20% mere juice.

En slow juicer kan arbejde med langt de fleste frugter og grøntsager, men kan derudover også klare urter og bladgrønt (spinat, hvedegræs, eller salat), så den kan bruges som et hjælpemiddel når man fremstiller soja- eller mandelmælk. Maskinen starter fra en pris på DKK 2.500, men det er faktisk ikke så let at finde en slow juicer i de fysiske butikker rundt omkring i landet. Heldigvis findes der mange webbutikker som tilbyder et stort udvalg, så man behøver faktisk ikke engang forlade sit hjem for at købe den livsforandrende slow juicer.

Slow juicerens egenskaber

En slow juicer kan fremstille langt mere juice fra de udvalgte frugter og grøntsager end en centrifugal saftpresser kan. Dette er et resultat af den skånsomme behandling ingredienserne modtager af maskinen. Saften holder fast i det sundeste i hver eneste ingrediens, og saften bliver samtidig endnu mere lækker end normalt. Vil du gerne lære mere om slow juicere, så kan du bare søge efter dem på Google. Vælger du at gøre sådan får du nemlig hele 726.000 resultater.

Vores store slow juicer test

Vi har testet tre forskellige slow juicere for at gøre det lettere for dig at finde den helt rigtige til dine behov. Herunder kan du se testresultaterne:

 1. Hurom HU-700, 2nd Generation, ”The Boss”: Med denne maskine bestemmer man selv hvordan ens juice kværnes, takket være den indbyggede Pulp Control, som gør det muligt at kontrollere mængden af frugtkød i den færdige drink. KitchenOne pris: DKK 3.895.
 1. Juicepresso WJPS-1: Bedst til prisen. Denne slow juicer har et elegant og typisk dansk design, hvilket gør at den passer til ethvert køkken. Maskinen vejer kun 7,8 kg, hvilket gør at den hurtigt kan pakkes sammen hvis man ikke vil have den stående fremme. KitchenOne pris: DKK 1.999.
 1. Kuvings B6100S: Med en kraftig motor er det måske en overraskelse at denne maskine har et lavt lydniveau. Men med et lydniveau på ned til 30 decibel kan man næsten ikke høre den: en fordel når man vil lave juice uden at irritere de andre i husstanden. KitchenOne pris: DKK 2.995.

Vores håb er at du nu har et bedre overblik over hvordan slow juiceren fungerer samt fordelene den har over en centrifugal juicepresser.