Stegepande test

Stegepande test

Det kan være meget svært at finde den rette stegepande, hvis man ikke er så kendt med stegepander. Designmæssigt ligner de fleste stegepander hinanden. Men hvis man derimod kigger på opvarmningen, styrken, og holdbarheden hos stegepander, så er der ikke særlig stor lighed. Vi ønsker ikke at du spilder penge på en stegepande, som ikke lever op til dine krav. Dette er netop grunden til at vi har valgt at lave denne stegepande test, hvor du kan få hjælp til at vælge stegepanden som passer bedst til dig. I starten af artiklen, kan du læse om hvad resultatet af testen blev, og derefter får du så nogle gode tips til at købe den stegepande som passer til dig, og til slut kommer vi med tips til den bedste rengøring af din stegepande.

Bedste stegepande

OBH Nordica er klart at mærke som vi anbefaler at kigge efter, når man skal ud og købe en ny stegepande. Denne stegepande som er en ”supreme Nonstick”, er kun én ud af de mange stegepander som OBH har produceret. Stegepanden som er produceret af OBH har klaret sig rigtig godt i vores stegepande test. Den har en diameter på 28 cm, hvilket gør at den er 1 ud af 8, af de 10 testede stegepander, som har denne diameter. Den har en meget flot aluminiumsplade som er belagt med Teflon platinum. Stegepanden har en hældetud og et håndtag der er varmebestandigt, hvilket gør det til en utrolig praktisk stegepande. OBH stegepanden kan bruges på alle varmekilder. Hos Trendtorvet kan du nu spare ca. 150 kr. i forhold til hvad stegepanden normalt koster. Stegepanden kan også købes med en diameter på 24 cm, hvor prisen så til gengæld er lidt lavere.

Det bedste alternativ

Hvis testvinderen imod alle forventninger, viser sig ikke at være noget for dig alligevel, så findes der et alternativ som måske passer bedre til dig. Raadvad som fik 2. pladsen, med en diameter på 28 cm. Den er noget både billigere end OBHs stegepander, og så passer den til de fleste danskeres budget. Stegepanden har en meget kraftig bund, hvilket resulterer i at denne stegepande også kan bruges på alle varmekilder. Stegepanden består af en PFOA-fri Teflon Platinum Plus belægning, som er den mest optimale belægning på en stegepande. Stegepanden er meget god til fedtfri stegning, hvilket de fleste vil synes er meget dejligt. Når du kommer til punktet, hvor stegepanden skal rengøres, så anbefales det at vaske den op i hånden. Der medfølger 5 års garanti på alle Raadvads stegepander. Der er dog ikke garanti ved forkert brug, overophedning eller slidtage. Vi har i dette stegepande test erfaret, at den bestemt er alle pengene værd, og dermed anbefales den helt bestemt af os.

Stegepande test

Sådan blev de udvalgte stegepander testet

Der vil nu blive forklaret hvordan vi har foretaget os disse stegepande tests. Til at starte med, blev vi enige om hvilke kriterier vi skulle ligge fokus på, når stegepanderne skulle testes og disse kriterier kan læses nedenfor:

Opvarmningsevne – Først blev opvarmningsevnen testet. Vi testede hvor hurtigt stegepanderne blev varme, og hvor varme de så kunne blive. Derefter testede vi hvor hurtigt stegepanderne kunne køle ned igen.

Håndtag – Det næste vi testede var håndtaget på stegepanden. Her testede vi hvor komfortable håndtagene var, og hvor varme håndtagene blev under brug. Testvinderen har et varmebestandigt håndtag, hvilket er en fordel ved madlavning, så man ikke brænder hånden.

Holdbarhed – Dernæst testede vi en meget vigtig faktor, hvilket er holdbarheden på stegepanderne. Holdbarheden er meget forskellig fra stegepanden til stegepande. Vi holdte specielt øje med bunden og håndtagene på stegepanderne. Hvor vi her fundet ud af, at de lidt billigere stegepander har tendens til hurtigt at ruste og blive slidt. Dog betyder dette ikke, at bare fordi du køber en dyr stegepande, at den så ikke vil blive rusten eller slidt.

Brugervenlighed – Da brugervenligheden blev testet, var der ikke nogle særlig store forskelle blandt de stegepander som var medvirkende i testen. Dog er det noget man bør have med i sine overvejelser når man skal ud og købe en stegepande, da både vægt og ergonomi har noget at sige i forhold til brugervenligheden. I testen stødte vi på stegepander som vejede helt op til 2 kg, hvilket er en ulempe hos mange personer. En let stegepande er helt klart mest komfortabel at bruge, når der skal laves mad. Derfor er brugervenlighed en del og det sidste af kriterierne i vores stegepande test.

Gode råd til rengøring af stegepander

Det kan virke meget uoverskueligt at rengøre en stegepande som er beskidt, men dette behøver nødvendigvis ikke at gøre det til nogle større udfordring. Med en slip-let stegepande, kan man rengøre sin stegepande på den følgende måde:

  1. Hæld noget vand og 2-3 spiseskefulde vaskepulver ned i panden.
  2. Tænd for din kogeplade, hvorefter vandet i stegepanden skal koge.
  3. Sluk derefter for kogepladen.
  4. Lad stegepanden stå natten over.
  5. Dagen efter kan du vaske den af med opvaskemiddel og opvaskebørste.

Denne fremgangsmåde er for dig, som enten ejer en stegepande med slip-let belægning (dette er typisk Tefal eller Teflon). Har du en stegepande som er belagt med titan eller som er af støbejern, skal rengøringen af din stegepande foregå på en anden måde. Der vil længere nede i artiklen, være en guide til hvordan du kan rengøre en stegepande af støbejern på bedst mulig vis. Hvis stegepanden derimod er lavet sådan at den kan tåle at komme i opvaskemaskinen, vil rengøringen være en del nemmere. Dog er det kun en god idé at benytte opvaskemaskinen, hvis stegepanden kun er fedtet. Hvis der sidder rester af maden som har brændt sig fast, så er man er nødt til at vaske stegepanden op i hånden.

Stegepande test

Her er der en guide til hvordan man rengøre stegepander af støbejern eller med en emaljeret overflade:

  1. Start med at have en balje som du blander brun krystalsæbe og flydende salmiak i.
  2. Blandingen skal på ydersiden af stegepanden.
  3. Lad stegepanden stå natten over (Man kan eventuelt putte stegepanden i en lukket plastikpose, for at forbedre resultatet).
  4. Stegepanden skal nu vaskes af med varmt vand.

Hvis ovenstående proces ikke virker, så kan du eventuelt gentage den.

Vi håber at du kunne bruge vores stegepande test og vores tips som hjælper til netop dit valg af en stegepande og til rengøring af din stegepande.

Hvis du hellere vil grille din mad, kan du se vores gasgrill test her.