Strygejern test

I hjemmet, er der altid tempo på, så derfor skal tiden ikke spildes. Netop derfor er der et behov for, at man kan få nystrøgede skjorter uden det helt store besvær, som at man skal til at gå ned til det lokale renseri. I stedet kan man med et strygejern, hurtigt få strøget sine krøllede skjorter. Men ikke alle strygejern lever op til forventningerne om en hurtig og nem strygning. Der er mange strygejern på markedet, hvilket gør at det kan blive en smule uoverskueligt at finde det rigtige strygejern.

Størstedelen af de strygejern vi har læst tests og anmeldelser af, har små upraktiske funktioner. Som at vandet skal fyldes op konstant, og så er det endda i et meget lille hul. Derfor går vi i denne strygejern test igennem en masse strygejern for dig, hvor du hører mere om de testvindende strygejern med smarte funktioner og praktiske designs.

Vinderen af vores strygejern test

Philips GC4410/02 tager 1. pladsen i de fleste tests som er lavet med strygejern, og det gør den ligeledes i vores strygejern test. Strygejernet er uden tvivl populært hos køberne. Udover at det er et flot og lækkert strygejern (se produktbilledet til højre), så er Philips også et strygejern som kan levere det bedst tænkelige resultat på dine krøllede skjorter.

Strygejern test 2019

Philips GC4410/02 fik desuden 1. pladsen på Amazon.co.uk. Her vil man blandt køberanmeldelserne finde en bedømmelse på Philips GC4410/02 på 4,9 ud af 5 stjerner, hvilket er en meget høj bedømmelse (på Amazons produktanmeldelser). Dette beviser blot hvor godt dette strygejern faktisk er. En køber har skrevet denne anmeldelse:

“Jeg blev bedt om at købe et strygejern til arbejde, eftersom vi havde en masse hør som skulle stryges. Hør bliver meget nemt krøllet så vi ønskede at købe et rigtig godt strygejern. Efter at have læst næsten 300 anmeldelser omkring strygejern, købte jeg dette. Det er et ekstremt godt strygejern! Det er en smule tungt, hvilket gør at den glide let over krøllerne, og uden problemer klarer strabadserne.” Blot én af de mange hundrede positive anmeldelser på nettet.

Med den optimale glideevne og kraftige dampproduktion, leverer Philips et perfekt strygeresultat hver gang og dette er umiddelbart den største faktor i vores strygejern test. Ud over at det er designet sådan at du kan nå ind i de snævre og vanskelige områder på en skjorte, så gør dampproduktionen det endnu lettere at få det perfekte strygeresultat.

Så er du på udkig efter et flot strygejern, som samtidig kan levere det bedste strygeresultat med en effektiv dampproduktion, så er Philips GC4410/02 det optimale valg til dig. Du kan endda købe det til kun 399,- kroner hos Wupti.com, hvilket er den billigste pris vi har fundet frem til.

Det energivenlige alternaiv

strygejernet har siden dets lanceringen, vundet talvis af strygejern test. Tefal FV5335EO har ligeledes vundet den seneste strygejern test, som forbrugerbladet TÆNK har udført, blandt de mest populære strygejern på markedet i oktober 2013. Dagbladet Politiken har lavet en lignende strygejern test, hvor Tefal også er blandt vinderne. Det er bestemt ikke uden grund, at Tefal FV5335EO også ender som vinder hos forbrugermagasinet TÆNK, Politiken og de øvrige tests som er blevet lavet af strygejern.

Tefal FV5335EO er nemlig nem at bruge, specielt for dem som ønsker en hurtigere og mere effektiv strygning af skjorter, bukser, t-shirts, og hvad man nu ellers har behov for at stryge. Strygejernet har et fuldt integreret Ultracord system, som gør at man har et mere behageligt greb om strygejernet. Den ultra nye teknologi til strygesål, ved navn Ultragliss Diffusion, er med til at sikre høj glideevne og endnu bedre dampdistribution. Dette betyder at du endelig kan sige farvel til dine krøller på skjorter, trøjer osv.

Strygejernets værste fjende, er kalk – men også her er Tefal FV5335EO overlegen. Kalken kommer fra den postevand som vi hælder i strygejernet, når jernet skal kunne dampe. Postevand er virkelig skadeligt over for de fleste strygejern, og påvirker strygejernets levetid meget. Men med det anti-kalk system som Tefal strygejernet besidder, bliver kalken derfor ikke et problem. Det betyder, at Tefal FV5335EO har en langt bedre levetid, end mange andre strygejern.

Tefal FV5335EO har 2400 Watt, hvilket sikrer at strygejernet kan varmes ordentligt op. Men det betyder naturligvis også en større elregning – men det har Tefal-producenten heldigvis taget hensyn til.

Strygejernet er nemlig utrolig energivenligt, i det at strygejernet automatisk slukker hvis det ikke har været brugt i et stykke tid. Sluk funktionen sørger for at dampjernet slukker efter ca. 30 sek. hvis det efterlades vandret, og efter ca. 8 min. hvis det er efterladt lodret. Dette sikrer ikke alene at du sparer på strømmen – men gør det også meget mere sikkert at bruge dit strygejern.

Så er ude efter det testvindende strygejern, som gør din strygning meget lettere, så er Tefal FV5335EO det optimale valg. Den kan endda købes for blot 459 kr. på Wupti.com.

Hvad skal man vælge? Philips vs. Tefal

Philips GC4410/02 og Tefal FV5335EO minder på mange punkter om hinanden, og det kan derfor være rigtig svært at vurdere, hvilken af disse to strygejern der er det bedste. Begge strygejern har i oktober og november vundet TÆNK forbrugermagasins test af strygejern, og begge har stort set samme gode glideevne og dampproduktion. Skal man alligevel være sikker på hvilket strygejern som faktisk er bedst, har vi herunder samlet nogle fordele og ulemper ved begge strygejern:

  • Tefal FV5335EO sparer på energien idet at den automatisk slukker ved længere tids standby.
  • Philips GC4410/02 er noget flottere og mere elegant end Tefal.
  • Tefal FV5335EO er lige det dyrere end Philips. Den laveste pris for Tefal strygejernet er 459 kr. mens Philips kan købes for blot 399 kr.

Ud fra diverse strygejern test har vi konkluderet, at Philips strygejern er bedre end Tefals. Tefal er bestemt mere energibesparende, men dette mener vi dog ikke kan modregne det visuelle indtryk og den billige pris for Philips.

Gode råd til rensning af strygejern

Er du allerede ejer af et strygejern, men som er lidt grimt på strygefladen, grundet grimme belægninger? Så er der heldigvis nogle gode råd til dig lige her.

Selve belægningen kan skyldes flere ting, men hovedårsagen er dog afbrændt tekstil og kalk. Der findes flere forskellige løsninger på netop denne problematik. Herunder kan du se en liste af metoder som kan hjælpe med at fjerne de grimme belægninger, hvor vi starter med de letteste metoder først:

  • Skrab med et barberblad så lodret som muligt på strygeoverfladen, indtil de brune belægninger er væk.
  • Tag en klud og hæld lidt køkkeneddike ud over strygeoverfladen. Skrub det nu rundt på overfladen.
  • Varm strygejernet op og gnid det med ren, hvid stearin. Stryg derefter af på noget tekstil som du ikke skal bruge. Så skulle en sammenblanding af kalk, afbrændt tekstil og sidst størknet stearing gerne være efterladt på det uønskede tekstil.