Tørretumbler test

Tørretumbler test

Markedet for tørretumblere er ekstremt stort, og det kan derfor være svært at finde rundt i ‘junglen’. Vi har hos Nemtest udarbejdet en tørretumbler test, der kan hjælpe dig med at finde den bedste tørretumbler. I tørretumbler testen kan du se en oversigt over de mest anbefalelsesværdige maskiner, og samtidig se hvilke der passer til forskellige slags behov.

Tørretumbler bedst i test – sådan finder du den rette maskine

I mange husstande, og især større familier, er tørretumbleren en vigtig del af hverdagen. Hele 54% af den danske befolkning ejer en tørretumbler, og det med god grund. Det er nemlig ikke alle, der har tørresnore eller særlig meget plads tilgængeligt til at kunne tørre meget tøj af gangen. Det kan også være, at man foretrækker at tørre sit tøj ved hjælp af denne smarte maskine. Lige gyldigt hvad, så er tørretumbleren er god og effektiv løsning til at tørre sit tøj.

Tager man et kig på markedet i dag, vil man finde et hav af forskellige modeller og funktioner. Det varierer nemlig meget fra husstand til husstand, hvad deres behov er. Det er derfor også en god idé, at du gør op med dig selv, hvad dine behov er. For at hjælpe dig på vej, har vi her en masse køberåd, som du med fordel kan læse og tage til dig. Du kan desuden læse vores tørretumbler test, hvor du slet ikke går galt i byen, ved at vælge de anbefalede maskiner.

Kondens og aftræk

Grundlæggende findes der to typer tørretumblere, nemlig aftræk – og kondenstumbleren. Aftrækstumbleren skal have en aftræksslange monteret, som fører luften fra tumbleren ud i det fri. Slangen har en diameter på ca. 10 cm og skal helst være kort og ubøjet. Derudover er det vigtigt, at den har isolering, når den går gennem muren, samt en kontraventil, der sørger for, at der ikke kommer kold luft ind via slangen. Det er derfor bedst at købe sådan en maskine, hvis man har plads og mulighed for at trække sådan en aftrækskanal gennem sin væg. Bor du i lejlighed skal du naturligvis først have godkendelse af de lokale byggemyndigheder til at lave dette aftræk, samt tilladelse af eventuelle ejere, hvis dette er tilfældet. Det kan hurtigt gå hen og blive en bøvlet affære, og aftræksslangen kan lade store mængder varme og energi ud. Det kan derfor være en god idé at investere i en kondenstumbler i stedet for, hvis ikke man er villig til at imødekomme kravene for en aftrækstumbler. I vores tørretumbler test, kan du se præcis hvilke der er dette.

Kondenstumbleren er det mest populære valg, da den benytter recirkuleret luft og ikke skal have en aftræksslange. Det betyder også at den er let at stille op, så længe man husker, at den afgiver en del vanddamp i luften og derfor er det væsentligt at rummet er god ventileret. Hvis ikke man sørger for, at vanddampen kan komme ud, kan det resultere i fugtskader. Dette går ikke kun ud over dit hus, men også helbredet. Kondenstumbleren fungerer nemlig ved at afkøle luft, og den tilbageblevne fugtige luft vil ledes gennem et kondenseringssystem. Her vil vanddampen blive til vand og opsamles i en vandbeholder i tørretumbleren. Denne beholder skal naturligvis tømmes efter hvert brug, hvilket godt kan gå hen og blive besværligt og tungt. Hvis kondensbeholderen er fuld, stopper tørretumbleren. Et alternativ til dette kan være en kondenstumbler med en slange, som fører ned til afløbet, i Nemtests tørretumbler test kan du se præcis hvilke af de anbefalede maskiner, der benytter denne teknik.

Derudover har mange kondenstumblere en indbygget varmepumpe, som gør, at den bruger mindre energi på at tørre tøjet. Disse modeller er typisk mærket med energiklassen A med en eller flere plusser.

Energiklasse

Energiklassen er også en vigtig faktor, når man køber sin tørretumbler. Den fortæller, hvor meget energi den pågældende model bruger. Det anbefales at gå efter en tørretumbler, som har energiklassen A, A+ eller A++, som er den mindst energiforbrugende. Der findes stort set ikke nogen tumblere i dag med A+++, men dem vil vi nok se om et par år. Ved køb af denne energiklasse sparer du dig selv en masse penge, som kan mærkes på langt sigt. Tørretumblere er nemlig alment kendt som meget energiforbrugende, men det behøver ikke at være dyrt, hvis man køber rigtigt. I vores tørretumbler test er der ingen maskiner med mærket A+++, da de ofte kommer op i et rigtig højt prisleje, og ikke nødvendigvis gør at man sparer penge på længere sigt.

Tørretumbler test 2019

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *